مرمت حصار شارستان ميبد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مدير پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري شهر تاريخي ميبد با بيان اين مطلب گفت:مرحله نخست مرمت حصار شامل استحکام بخشي و حفاظت اضطراي در بخش‌هاي در معرض خطر مي‌شود .

ذات ا... نيک زاد افزود: پاکسازي اطراف حصار از زباله و آشغال‌ها ، شفته ريزي ، زير چيني پاي ديوار ، بازسازي بخش‌هاي از بين رفته ، دوخت درز شکاف و ترک ها و ايجاد پشت بند سازه‌اي در اين مرحله به انجام مي‌رسد .

وي با بيان اينکه حصار شمالي هم مرز آبادي بشنيغان است. تصريح کرد: حصار و بارو که دور تا دور شارستان کهن ميبد را در بر گرفته ، عنصري دفاعي است. در قديم براي حفاظت از شهر و جلوگيري از حملات دشمن ساخته شده و توسط نگهبانان شهر محافظت مي شد.

نيک زاد خاطرنشان کرد: حصار ميبد بطور کامل از چينه و خشت خام بنا شده و بر اساس نوشته هاي تاريخي دست کم تا دوره آل مظفر توسعه يافته و مرمت شده است.

وي ادامه داد: مبارزالدين محمد که دست در تشکيل حکومت بود ، ابتدا حصار بست شهر ميبد و قلعه کهن آن را مستحکم کرد تا در دفاع موفق شود.

نيک زاد افزود: حصار شهر که بواسطه بهره گيري از ويژگي ها و امکانات طبيعي ، بويژه پستي و بلندي زمين بر پا شده ، اطراف آن را خندق فرا گرفته بود که اکنون تبديل به باغات و بخش هايي از آن پر شده است.

وي همچنين گفت: بر حصار شهر ، چهار دروازه به چهار جهت وجود دارد که در گذشته امکان رفت و آمد فقط از آن طريق امکان پذير بوده است. ضخامت ديوارها از حدود 2 متر آغاز شده و در انتها به بلنداي دست کم 5 متر ، به کم تر از يک متر مي رسد.

نيک زاد گفت: حصار شارستان طي گذشت ساليان دراز و بر اثر عوامل جوي و دخل و تصرف انساني و فعاليت باغ ها دچار آسيب شده است.
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1389060324